Spelare och experter ställer sig bakom Jensen -sågar domen

Det är inte bara från Röglehåll som det höjs kritiska röster mot Disciplinnämndens (DN) farsartade beslut att stänga av Jesper Jensen på fem (3+2) matcher.

Främst på Twitter, men också i massmedia, går flera mycket namnkunniga spelare och f.d spelare till rejält frän kritik mot DN. En av de som är tydligast med vad han tycker är förre Tre Kronor-backen Sanny Lindström (@Sannylindstrom).

“Haha… Disciplinnämnden måste ha druckit på ganska bra va? Fem matcher för denna tackling. Pinsamt för fan!”, “Av disciplinnämndens förklaring kan jag konstatera att totalt saknar känsla/förståelse för vad som händer på isen”, “Jag håller inte på Rögle men jag lider verkligen med er. Så här får det fan inte gå till!” och “Ska sätta mig i lugn och ro ikväll och samla lite tankar kring disciplinnämnden. Känslan är dock. Nu får vi fan sätta ned foten!” lyder några av veteranens åsikter.

Lindström frågar också tuffe Modo-backen Nichlas Torp (@NTorp) om dennes åsikt med frågan “vad säger du Torp, som den fysiska spelare du är. Hinner Jensen reagera och tänka att han ska tackla mot huvudet?”

Torp svarar: “det hinner han inte och som ja ser det så gör han det inte heller. hur det kan ge 5 matcher är obegripligt.”

***

Andra som sågar domen är Karlskogas lagkapten Martin Thelander (@ThelanderMartin) som menar att DN klart missgynnar Rögle. “Disciplinnämnden visar med sina domar att de inte vill/KAN vara kvar nästa säsong! Det här luktar återigen Ryssland! skriver Thelander och anspelar på DNs vice ordförande Cecilia Hagers koppling till Djurgården – vilket han också antyder när Aftonbladet ber honom utveckla vidare.

Man börjar fundera på vilka det är som sätter domarna egentligen, om du ser vilka Rögle slåss med i kvalserien, säger Thelander.

***

Hockeyjournalisten Emil K Lagnelius (@Emil_Lagnelius) är inne på samma linje som Thelander på Twitter. På förre landslagsmålvakten Petter Rönnqvists (@ronnqvist32) fråga “Så du menar på fullt allvar att du anar att DN motarbetar ett Rögle i SHL genom att döma annorlunda när det gäller dem?” svarar Lagnelius följande: “Jag vill inte tro det. Men något är lurt inom svensk hockey.”

***

Jens Karlsson (@jensa_karlsson), också han med meriter från Tre Kronor, skriver “Brukar normalt inte ha synpunkter på hur hockeyns disciplinnämnd sköter sitt jobb men det som gav Röglekillen 5 matcher,herre min skapare!”, medan Fredrik Warg (@FreddeWarg), som förra säsongen spelade i Rögle, nöjer sig med att kommentera “Ja jäklar. Vilket skämt!!”.

***

Samtidigt kan noteras att Angel Island Army tagit beslutet att man hjälper Jensen betala de 8.000 kronor som justitiemordet kostat honom i böter.

Disciplinnämndens dom är varken konsekvent eller rättvis, rentav felaktig. Som taget ur luften för att förhindra Rögle som lag att ta sig upp i SHL på bekostnad av ett Stockholmslag, säger ordförande Mattias Larsson till Nätmagasinet och berättar också att man under morgondagens match mot Västerås kommer att finnas vid entrén i Lindab Arena.

Stora delar av beloppet är också redan insamlat.

– Vi fick in 2.500 omgående, säger Larsson till Grönvita Bröder under torsdagskvällen.

One thought on “Spelare och experter ställer sig bakom Jensen -sågar domen

  1. Pingback: Ramsay jämför kritik mot nämnden med fotbollsvåld | Grönvita Bröder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *