Grönvita Bröder gratulerar Maria Rooth!

Idag nås vi av nyheten att Ängelholmsfödda och Röglefostrade Maria Rooth som första kvinna (tillsammans med Kanadas Fran Rider) är invald i IIHF Hall of Fame, och därför vill Grönvita Bröder å det ödmjukaste be att få gratulera.

Att väljas in i IIHF HoF är sannolikt den mest prestigefyllda individuella utmärkelse man kan få som hockeyspelare, och Maria Rooth har dessutom gjort det så banbrytande som att vara den första kvinnan i sällskapet.

I sin nominering skriver IIHF att Rooth “Kanske (är) den mest talangfulla och fulländade kvinnliga hockeyspelaren från Europa någonsin” och förklarar även henne ligga bakom “Miraklet i Turin”, där Sverige slog ut USA i semifinalen i OS 2006 sedan Maria Rooth stått för alla Sveriges mål (varav ett på avgörande straffslag) i 3-2-segern.

Förutom Rooth och Rider väljs målvaktslegenden Dominik Hasek, backeleganten Scott Niedermayer och poängmaskinen Robert Reichel in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *