Viktig Volden-förlängning

Att Lars Voldens påskrift för de kommande två säsongerna nyss kunde offentliggöras av Rögle känns som en viktig pusselbit, både för framtiden – men också inför det sannolikt väntande kvalspelet.

Sett framtidsmässigt så är Volden en målvakt som vi sett redan är mogen att bära en nyckelroll i Allsvenskan, det har bevisats. Med den utveckling han visat upp i bandyklubben kan han också mycket väl på viss sikt växa ut till en sista utpost som kan spela samma stabila roll i SHL, om än det kanske krävs en säsong som backup i högstaligan. Norrmannen fyller bara 23 i sommar och bör därför ha sin absoluta peak på karriären framför sig, så att utvecklingen kan fortsätta känns sannolikt.

Samtidigt innebär det att Rögle får viss kontinuitet på målvaktssidan, vilket har bevisats vara ett framgångsrecept i klubben om man ser till historien de senaste åren.

När man gick upp 2008 vaktade Cristopher Nilstorp kassen för andra säsongen, och året därefter höll han även kvar Rögle via kval. Samma sak gällde 2012 då Jonas Fransson (som i afton syns i Västerås tröja) agerade puckstopp, det var hans andra säsong under den sejouren och fjärde totalt i bandyklubbens färger.

Märk väl att jag med detta inte menar att Voldens påskrift på något sätt är ett garanterat framgångsrecept. Det finns naturligtvis de målvakter som, trots multipla säsonger i Rögledressen, inte lyckats bära sitt lag hela vägen till toppen – men vad jag är säker på är att jag hellre går in i ett kval med en målvakt som brinner för uppgiften och klubben, snarare än en som funderar över kontraktsförslagen för kommande säsong.

Dagens påskrift har garanterat just detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *