Fem namn – men en förhoppning kanske viktigaste beskedet.

För någon timme sedan släppte Rögle en kvintett med namn inför nästa säsong. Kände ett behov av att få ge några korta tankar om de fem, samt om vad mer skrevs i pressrelesen och istället för att göra det på facebook så väljer jag att skriva det i vår blogg, som legat vilande ett bra tag nu. Under säsongen har skrivklådan nämligen gjort sig påmind vid tillfälle, så vi kan väl se vad det leder till.

Nu ska det dock inte handla om någon enda av mina klådor, det får doktorn titta på – vi tittar istället på namnen.

***

* Edwin Hedberg, förlänger med 1 år – en spelare vars vikt om inte annat syntes i kvalspelet där han gjorde mål i alla fyra matcherna, varav två game tying goals och ett game winning goal.

* Taylor Matson, förlänger med 2 år – en spelare som redan gjort två säsonger i klubben, varav den senaste dock till större delen spolierad av en skada under försäsongen. En hårt arbetande spelare som kan användas i flera situationer.

* Alexander Younan – ny från Frölundas organisation, 2 år – 20 år. En stark back, men ska ses som ett framtidsnamn på tillväxt. Goda meriter från juniorlandslagen. En spelare det ryktats om tidigare.

* Craig Schira – ny från Luleå. Det rutinerade namnet i trion nyförvärv. Har gjort två stabila säsongen i Luleå, men sett till hans tidigare år i Norden bordet det finnas ytterligare lite att ta ut av 29-åringen. Har haft en karriär inte helt olik Kevin Marshalls, även om Schira är en offensivare back.

* Emil Kruse – ny från kvalmotståndarna BIK Karlskoga, 2 år – Har en riktigt hög högstanivå, det såg vi i kvalet. Var antagligen i sin livs hittills bästa form när han fick chansen att kliva fram ur Andrew Engelages skugga, och 93,9 i räddningsprocent över åtta matcher talar just om detta faktum. Dock är 22-åringen tämligen oprövad på hösta nivå i Sverige, och det är svårt att sia om var lägstanivån är.

Ehuru är Kruse, precis som Younan, en spelare med potential, och som backup känns han som ett utmärkt alternativ.

***

Att Kruse är tänkt som just backup stärks också av vad  ”Masken” Carlsson säger, när Rögle skriver att sportchefen “hoppas på ett positivt svar inom kort från målvakten Anders Lindbäck”.
– Vi pratar med Anders och inväntar ett svar från honom. Vi vill jättegärna att Anders fortsätter hos oss, säger sportchefen.

Det finns väl egentligen inte så mycket åsikter att torgföra kring detta, en signatur från hybridmålvakten som kom in i laget just innan jul är naturligtvis precis vad många Röglefans går och hoppas på just nu. Att “Masken” uttalar sig så positivt stärker givetvis förhoppningarna kring att så ska ske rejält, och i sådant fall kunde Rögle bygga nästa års SHL-trupp från målet och framåt. Dessutom hade en sådan underskrift skickat en viktig signal, både till möjliga nyförvärv och till fans.

***

Avslutningsvis konstateras det att Sebastian Wännström inte kommer att spela i Rögle nästa säsong. Efter att ha missat stora delar av höst och vår kom man inte överens om de ekonomiska bitarna, och därmed är det bara att önska Wännström fortsatt lycka i annan klubb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *